Altın hesabı hakkında bilgi ve yorumları

Altın bankacılığı ve altın hesabı nedir?

Altının piyasa değeri yükseldikçe altın bankacılığı da Türkiye’de giderek yaygınlaştı. Altın hesabı hakkında bilgi ve yorumları sizin için en güncel bilgilerle hazırladık.

İlk olarak, eğer bu konudaki en temel bilgileri arıyorsanız altın bankacılığı ve altın hesabı nedir yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Nasıl altın hesabı açılır?

Altın hesabı açtırmak çok kolay. Altın bankacılığı yapan herhangi bir bankaya gidip altın hesabı açtırmak istiyorum deyip kimliğiniz ile başvurmanız yeterli.

Eğer bankada zaten normal hesabınız varsa internet bankacılığı ile şubeye bile gitmeden hemen altın hesabı açıp, altın alıp satmaya başlayabilirsiniz.

Altın hesabı nereden açılır, ne kazandırır yazımızdan altın hesabı açtırma ve altın faizi detaylarını okuyabilirsiniz.

Altın hesabı kaç para ile açılır?

Altın hesabı kaç para ya da kaç gram ile açılabilir derseniz, yanıt bankadan bankaya değişir. Mesela:

Hangi bankalarda altın hesabı var?

Piyasadaki hemen hemen tüm bankalar artık altın hesabı olan altın bankacılığı hizmeti veriyor. Altın hesabı yorumları hangi bankanın altın bankacılığının iyi olduğunu bulmakta size yardımcı olabilir.

Altın hesabında ne zaman altın alınmalı?

Altın hesabı ne zaman açılmalı derseniz, tercihen altının çok yükselişte olmadığı dönemlerde alırsanız düşük maliyetle alacağınız için daha kazançlı çıkarsınız. Eskilerin deyişle para satarken değil alırken kazanılır.

Ancak yine de eğer uzun vadeli yatırım yapmak istiyorsanız paranızın bir kısmı ile zaman zaman altın hesabında altın alabilirsiniz.

Peki altın hesabı ne zaman bozdurmalı? Paraya ihtiyacınız olması dışında, altının yüksek seyrettiği dönemler altın hesabını bozdurmak için görece daha iyi zamanlardır.

Banka altın günü nedir?

Elinizdeki çeyrek altın, yarım altın, bilezik gibi gram altın olmayan altınları da bankaya yatırabilirsiniz.

Ancak bunları bankaya vermek için herhangi bir şubeye direkt gidemezsiniz.

Bankaların altın günleri oluyor. Altın gününde bankanın belirli şubesinde altın uzmanları oluyor. Bu uzmanlar, müşterilerin getirdiği bilezik, çeyrak altın gibi altınlarını tartıp, inceleyerak kaç gram olduklarını belirliyor.

Müşterinin verdiği altınlar alınıp, karşılığında tespit edilen kadar gram altın müşterinin hesabına yatırılmış oluyor.

Bankaların altın günleri ne zaman?

Her bankanın altın günü, şubeden şubeye değişir. Bankanın internet sitesinden hangi şubeden ne zaman yapılacağı duyurulur.

Bankaların altın günleri avantajlı mı?

Bankaların altın gününe çeyrek, yarım, Cumhuriyet ya da düz bilezik (işçiliksiz, yatırımlık bilezikler) gibi gramajı belli ve üzerinde işçilik detayı çok olmayan altınlar götürürseniz altınlarınızın gramı kadar gram altın hesabınıza aktarılacağı için kaybınız olmaz.

Ama işçiliği fazla olan kolye, küpe, süslü bilezikler, bilekliklerde ise alırken ödediğiniz paraya göre sadece gram karşılığı alacağınız için zararınız olabilir.

Bankadan gram altın çekmek mümkün mü?

Bankadaki altın hesabından altın çekmek her bankada mümkün değil. Kimi bankalar şubelerden belirli koşullarla altını fiziken verebiliyor. Bu koşullar en az işlem miktarı (beliri bir gram ya da kilo), bankaya önceden haber vermek ve işlem komisyonu şeklinde olabiliyor.

Ayrıca KuveytTürk’ün gram ya da çeyrek altın veren ATM makinaları da mevcut.

İnternet bankacılığı altın alım satım saatleri

Haftanın 7 günü 24 saat bankaların internet şubelerinden altın işlemi yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı altın alım satımı nasıl yapılır? İnternet bankacılığı hesabınız olması ve bankanızda altın bankacılığı işlemleri olması yeterli.

İnternet şubesini açıp altın işlemlerini menüsünden internet bankacılığı altın alıp satmak çok kolay. Altın işemleri genelikle bankaların “yatırım” menüsü atındadır.

Altın transferi (altın etf)

Altın ETF sistemine kayıtlı bankalar arasında tıpkı TL gönderip alır gibi gram altın transferi de yapabilirsiniz.

Altın transferi yapan bankalar:

  • Aktif Yatırım.
  • Albaraka Türk.
  • Alternatif Bank.
  • Denizbank.
  • Qnb Finansbank.
  • Türkiye Finans.
  • Kuveyt Türk.
  • Odea Bank.
  • Turkland Bank.
  • Ziraat Bankası.
  • Garanti Bankası.
  • Halk Bank.
  • Vakıflar Bankası.
  • Vakıf Katılım.
  • Emlak Katılım.
  • Ziraat Katılım.
  • Şekerbank.

E altın havale

Aynı banka içindeki farklı hesaplar arasında altınlarınızı havale yapabilirsiniz.

Altın hesabı neden bloke olur?

Eğer hakkınızda elektronik haciz (e-haciz) kararı verilmişse altın hesabı dahil bankalardaki hesaplarınız bloke edilebilir.

Kamu alacağı söz konusu ise mahkeme kararı olmaksızın doğrudan haciz yapılır ve banka hesapları bloke edilir. Eğer özel borç kaynaklı haciz durumu ise ancak mahkeme kararı veya icra dairesinin ödeme emrine itiraz etmediğinizde e haciz uygulanır.

Altın hesabı yorumları

Altın bankacılığı ve altın hesabı yorum ve bilgi taleplerinizi bize sayfanın altındaki “yorum gönder” kısmından ulaştırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed